A digitális világ körbevesz minket, napjaink pedig elképzelhetetlenek a technikai és tudományos vívmányok használata nélkül. A Zsidó Kiválóságok Háza közelebb hozza a tudományokat: „Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika” című állandó kiállításán több mint 110 zsidó származású tudós életén és találmányain keresztül mutatja be a felfedezéseket. E nagyszerű tudósok és életművük nélkül más lenne ma az életünk - őket nem pusztította el a gyűlölet, megmenekültek, életükkel és munkásságukkal az emberiséget szolgálták és szolgálják ma is.

Az érdeklődőknek 8 szakterület kiválóságainak megismerésére nyílik lehetőségük: a tárlaton a részecskefizika és az informatika elismert tudósai mellett orvosok, biológusok, fizikusok, matematikusok, kémikusok, építészek, életműve tekinthető meg.

 

A Zsidó Kiválóságok Háza nemcsak a tudományos vívmányok bemutatását szolgálja, hanem az ismeretterjesztésen túl kellemes hangulatú koncerteknek, előadói eseteknek, családias rendezvényeknek is otthont ad.

Múzeumpedagógiai helyisége a gyerekes családok, tanulók és kutatók interaktív ismeretszerzésének ideális színhelye, lehetőséget biztosítva az egyéni és csoportos foglalkozásokra, játékos tanulásra.

 

Nyitvatartás:

Hétfő-Kedd: Zárva
Szerda-Vasárnap: 10:00 – 17:00