Újra nyit a Füred Hotel

2016. májusától újra nyit Balatonfüred egyik legnagyobb szálláshelye. Két évnyi építkezés eredményeként április 14-én ünnepélyes keretek között átadták a kívül-belül felújított, átépített, kibővített épületet.

A 4,6 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében, mintegy 1,6 milliárdos támogatást biztosított az unió.

A közvetlenül a Balaton partján elhelyezkedő, rendkívüli panorámával rendelkező négycsillagos, 200 szobás szállodakomplexumban kiemelt hangsúlyt fektetnek a konferenciaturizmus résztvevőire is.

A saját partszakasszal és stranddal rendelkező hotel több, mint 400 vendég vízparti kikapcsolódását tudja egyidejűleg biztosítani, rossz idő esetén pedig 9 medence és mintegy 3000 négyzetméteres wellness-részleg várja a vendégeket.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, Balatonfüred a minőségi turizmussal vívta ki magának a jelenlegi előkelő helyét és ismertségét, a hotel ebben a pozíciójában erősíti meg a várost. A Füred Hotel a térség legszínvonalasabb szállodája jelenleg - fogalmazott az ünnepségen, amelyen Zséda adott koncertet.

- Új időszámítás kezdődik a városban, a Dunántúl egyik meghatározó szállodáját avatjuk most, ez új turisztikai kínálatot nyújt Balatonfüreden, és jelentősen növeli a város adóbevételeit is. Jó időben jött az uniós, vissza nem térítendő támogatás, hiszen ilyen szálláshely bővítő források már nem állnak rendelkezésre - vélekedett Bóka István, Balatonfüred polgármestere, aki hangsúlyozta, az évekig zárva tartó szálloda állapota miatt a város egyik szégyenfoltja volt, ezért külön öröm a felújítása.


Képek a megnyitóról és a szálláshelyről a hivatalos Facebook oldalon.

További információ a Füred Hotelről a szálloda weboldalán.


Forrás: www.balatonfured.hu

 

Eseménynaptár

Balatonfüredi galéria